Iskaffe med appelsinsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En skøn og anderledes kaffeoplevelse med et strejf appelsin og sødme. Den ser også rigtig flot ud!

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • ¼ liter appelsinjuice
  • 1 dl sukker

Iskaffe

  • 12 isterninger
  • 8 spsk sødmælk
  • 2 dl kold stærk kaffe

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinsirup

Bring appelsinjuice og sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. 1½ dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af.

Iskaffe

Læg isterningerne i 4 glas. Fordel appelsinsiruppen i glassene. Hæld derefter forsigtigt mælken i, evt. ned over bagsiden af en ske. Kom til sidst kaffen i - også over skeen. Drik den tredelte iskaffe med det samme.

Tips

Appelsinsiruppen kan holde sig frisk i køleskabet i ca. 2 uger. Den smager også godt på tykmælk, kvark o.l., eller hældt over is.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2240 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 8 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: