Iskaffe med appelsinsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En skøn og anderledes kaffeoplevelse med et strejf appelsin og sødme. Den ser også rigtig flot ud!

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • ¼ liter appelsinjuice
  • 1 dl sukker

Iskaffe

  • 12 isterninger
  • 8 spsk sødmælk
  • 2 dl kold stærk kaffe

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinsirup

Bring appelsinjuice og sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. 1½ dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af.

Iskaffe

Læg isterningerne i 4 glas. Fordel appelsinsiruppen i glassene. Hæld derefter forsigtigt mælken i, evt. ned over bagsiden af en ske. Kom til sidst kaffen i - også over skeen. Drik den tredelte iskaffe med det samme.

Tips

Appelsinsiruppen kan holde sig frisk i køleskabet i ca. 2 uger. Den smager også godt på tykmælk, kvark o.l., eller hældt over is.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2240 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 8 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: