Iskolde karamel éclairs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Små franskinspirerede kager med blød creme af karamel toppet med glasur og chokolade.

Ingredienser

5 kager pr. person

Antal portioner

Karamelcreme

Vandbakkelser - ca. 30 stk.

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 sammenpiskede æg (ca. 1 dl)
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • ½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 pillede appelsiner i skiver
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk cognac

Sådan gør du

Sådan gør du

Karamelcreme

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt fløde og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er opløst igen. Stil cremen tildækket i fryseren i ca. 1 time.

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt 30 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist og flæk dem. Pisk den kolde karamelcreme luftig og kom ca. 2 tsk i hver vandbakkelse.

Rør flormelis, appelsinskal og -saft sammen og pynt vandbakkelserne med glasuren. Drys med chokolade og frys vandbakkelserne.

Lad vandbakkelserne tø let op på køkkenbordet i ca. 15 min. Server dem med appelsinskiver drysset med sukker og dryppet med cognac - gerne til en kop kaffe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Vandbakkelser med fyld og glasur kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Til disse små fristelser vil en cream sherry af oloroso-typen fungere rigtig dejligt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan