Italiensk skinke- og ostegryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

45 min

Smager som det bedste af Italien.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g parmaskinke
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 500 g skinkekød i tern
  • 250 g risottoris (ca. 3¼ dl)
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 spsk tør sherry
  • 1 dl små kviste af frisk timian
  • 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 2 bundter grønne asparges i mindre stykker (ca. 500 g)

Hertil

  • 100 g groftrevet romainesalat
  • 175 g tomater i både
  • 1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 125 g mangofrugt i mindre stykker
  • 1 dl finthakkede krydderurter, fx persille og dild
  • lidt friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.

Kom smør i en gryde. Steg halvdelen af løg, hvidløg og kød til det er brunet let. Tag det op og brun resten. Kom al kød og grøntsager tilbage i gryden og tilsæt ris, paprika og vin. Tilsæt bouillon lidt ad gangen over ca. 6 gange under omrøring. Det tager ca. ½ time. Når det hele er ved at være absorberet skal risene være møre og kødet gennemstegt. Kom sherry, timian og revet ost ved. Kom asparges i og kog nogle min. til de er møre.

Skær parmaskinken i mindre stykker og drys dem over retten. Smag til og server straks sammen med den blandede salat.

Stegetid

Sæt parmaskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Tip

I stedet for asparges kan du bruge broccoli i små buketter.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag