Italiensk skinke- og ostegryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

45 min

Smager som det bedste af Italien.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g parmaskinke
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 500 g skinkekød i tern
  • 250 g risottoris (ca. 3¼ dl)
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 spsk tør sherry
  • 1 dl små kviste af frisk timian
  • 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 2 bundter grønne asparges i mindre stykker (ca. 500 g)

Hertil

  • 100 g groftrevet romainesalat
  • 175 g tomater i både
  • 1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 125 g mangofrugt i mindre stykker
  • 1 dl finthakkede krydderurter, fx persille og dild
  • lidt friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.

Kom smør i en gryde. Steg halvdelen af løg, hvidløg og kød til det er brunet let. Tag det op og brun resten. Kom al kød og grøntsager tilbage i gryden og tilsæt ris, paprika og vin. Tilsæt bouillon lidt ad gangen over ca. 6 gange under omrøring. Det tager ca. ½ time. Når det hele er ved at være absorberet skal risene være møre og kødet gennemstegt. Kom sherry, timian og revet ost ved. Kom asparges i og kog nogle min. til de er møre.

Skær parmaskinken i mindre stykker og drys dem over retten. Smag til og server straks sammen med den blandede salat.

Stegetid

Sæt parmaskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Tip

I stedet for asparges kan du bruge broccoli i små buketter.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: