Italiensk skinke- og ostegryde
45 min

Italiensk skinke- og ostegryde

Smager som det bedste af Italien.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk skinke- og ostegryde

Smager som det bedste af Italien.

Antal portioner
  • 50 g parmaskinke
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 500 g svinekød i tern
  • 250 g risottoris (ca. 3¼ dl)
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 2 spsk tør sherry
  • 1 dl små kviste af frisk timian
  • 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 2 bundter grønne asparges i mindre stykker (ca. 500 g)

Hertil

  • 100 g groftrevet romainesalat
  • 175 g tomater i både
  • 1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 125 g mangofrugt i mindre stykker
  • 1 dl finthakkede krydderurter, fx persille og dild
  • lidt friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.

Kom smør i en gryde. Steg halvdelen af løg, hvidløg og kød til det er brunet let. Tag det op og brun resten. Kom al kød og grøntsager tilbage i gryden og tilsæt ris, paprika og vin. Tilsæt bouillon lidt ad gangen over ca. 6 gange under omrøring. Det tager ca. ½ time. Når det hele er ved at være absorberet skal risene være møre og kødet gennemstegt. Kom sherry, timian og revet ost ved. Kom asparges i og kog nogle min. til de er møre.

Skær parmaskinken i mindre stykker og drys dem over retten. Smag til og server straks sammen med den blandede salat.

Stegetid

Sæt parmaskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Tip

I stedet for asparges kan du bruge broccoli i små buketter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %
Print