Italiensk tomatblanding til pizza

Bedømmelse

(49 vurderinger)

30 min

Dejlig hjemmelavet tomatsauce til dine hjemmelavede pizzaer. Lav en stor portion, og frys den ned i portioner, der passer til én pizza.

Ingredienser

Fyld til 4 pizzaer

Antal portioner
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 finthakkede friske basilikumblade eller 1 tsk tørret
  • ½ tsk tørret oregano
  • 3 spsk tomatpuré

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive varm i en sauterpande. Sauter løg og hvidløg til de er klare. Kom tomater og laurbær i og lad blandingen koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Tilsæt salt, peber, basilikum og oregano. Lad det koge i 8-10 min. mere og rør tomatpurén i. Tomatblandingen skal nu være jævn og tyk. Hvis den er for tynd bliver bundene bløde når de bages. Fjern laurbærbladet og lad den italienske tomatblanding køle af.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 63 %

Print

Kilde: