Jordbærdessert med likør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Friske sommerjordbær i marinade og jordbæryoghurt med masser af whiskylikør.

Ingredienser

Antal portioner

Marinerede jordbær

  • 250 g jordbær i halve
  • 1 spsk sukker
  • 3½ spsk friskpresset friskpresset appelsinsaft

Jordbæryoghurt

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinerede jordbær

Kom jordbærrene i en skål. Drys sukker ved og hæld appelsinsaft ovre. Lad jordbærrene trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Jordbæryoghurt

Hæld yoghurten i en skål og vend jordbærrene i. Lad blandingen stå tildækket i køleskabet i ca. 25 min.

Ved serveringen

Smag jordbæryoghurten til med whiskylikør. Læg de marinerede jordbær i bunden i bunden af en glasskål og fordel yoghurtblandingen derover.

Tip

Har man været på en rejse til den grønne ø og hjembragt irsk whiskylikør, smager den dejligt i jordbærdesserten, men skotsk whiskylikør kan også anvendes.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 12 %
  • Alkohol: 9 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

En meget lækker vin til denne dessert er den søde, røde mousserende brachetto d'acqui fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær