Jordbærdessert med makroner

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Makroner, jordbær og flødeostcreme i skøn forening!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 500 g frosne jordbær
  • 125 g flormelis (ca. 2½ dl)

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys jordbærrene med sukker dagen før og stil dem tildækkede på køl.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Knus makronerne i en skål og fordel de optøede jordbær herpå. Rør osten sammen med æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Pisk æggehviderne stive. Smelt husblassen i en skål over vandbad. Rør husblassen sammen med osteblandingen og vend æggehviderne heri. Kom ostecremen over jordbærrene og stil desserten tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved serveringen

Pynt med flødeskum, kiwi i skiver, mandariner i både og evt. revet appelsinskal.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde: