Jordbæris med jordbærflødeskum
60+ min

Jordbæris med jordbærflødeskum

Hjemmelavet jordbæris er let at lave og smager skønt på en varm sommerdag eller kan gemmes til efterår og vinter.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbæris med jordbærflødeskum

Hjemmelavet jordbæris er let at lave og smager skønt på en varm sommerdag eller kan gemmes til efterår og vinter.

Antal portioner

Pynt

  • friske citronmelisseblade
  • jordbær

Fremgangsmåde:

Kom de rensede jordbær i en foodprocessor sammen med sukker. Hak ved hurtigste hastighed til blandingen er pureret. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt marmeladen heri. Tag halvdelen af flødeskummet fra til pynt og vend resten i jordbærpuréen sammen med yoghurt. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 5 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Ved serveringen

Anret isen i dessertglas sammen med jordbærflødeskum. Pynt med citronmelisseblade og jordbær.

Tip

Stil isen i køleskabet ca. 2 timer før serveringen, hvis den har været i fryseren i 1 døgn eller mere.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 56 %
Print