Jordbæris med jordbærflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet jordbæris er let at lave og smager skønt på en varm sommerdag eller kan gemmes til efterår og vinter.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • frisk citronmelisseblad
  • jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom de rensede jordbær i en foodprocessor sammen med sukker. Hak ved hurtigste hastighed til blandingen er pureret. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt marmeladen heri. Tag halvdelen af flødeskummet fra til pynt og vend resten i jordbærpuréen sammen med yoghurt. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 5 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Ved serveringen

Anret isen i dessertglas sammen med jordbærflødeskum. Pynt med citronmelisseblade og jordbær.

Tip

Stil isen i køleskabet ca. 2 timer før serveringen, hvis den har været i fryseren i 1 døgn eller mere.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: