Jordbæris med jordbærflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet jordbæris er let at lave og smager skønt på en varm sommerdag eller kan gemmes til efterår og vinter.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • frisk citronmelisseblad
  • jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom de rensede jordbær i en foodprocessor sammen med sukker. Hak ved hurtigste hastighed til blandingen er pureret. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt marmeladen heri. Tag halvdelen af flødeskummet fra til pynt og vend resten i jordbærpuréen sammen med yoghurt. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 5 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Ved serveringen

Anret isen i dessertglas sammen med jordbærflødeskum. Pynt med citronmelisseblade og jordbær.

Tip

Stil isen i køleskabet ca. 2 timer før serveringen, hvis den har været i fryseren i 1 døgn eller mere.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: