Jordbæris med jordbærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

60+ min

Simpel metode at lave delikat is på som virkelig får jordbærene til at være stjernen. En lækker dessert der hylder de skønne jordbær.

Ingredienser

6 personer pr. portion

Antal portioner

Jordbærsauce

  • 200 g friske jordbær
  • 3 spsk sukker

Pynt

  • 100 g friske jordbær

Tilbehør:

Sådan gør du

Sådan gør du

Mos eller blend jordbærrene med sukker. Pisk fløden stiv, og vend fraiche og jordbærmos forsigtigt i flødeskummet. Hæld jordbærmassen i en form og dæk den med alufolie. Frys den ca. 6 timer. Rør 2-3 gange i den.

Sauce

Mos eller blend jordbærrene med sukker.

Ved serveringen

Skyl formen i koldt vand. Løsn isen langs kanten og vend den ud af formen. Hæld lidt jordbærsauce ned over isen og server resten til sammen med flødeskummet.

Tip

I stedet for friske jordbær, kan anvendes frosne, halvt optøede jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Frysetip

Jordbærisen kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: