Jordbæris med jordbærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

60+ min

Simpel metode at lave delikat is på som virkelig får jordbærene til at være stjernen. En lækker dessert der hylder de skønne jordbær.

Ingredienser

6 personer pr. portion

Antal portioner

Jordbærsauce

  • 200 g friske jordbær
  • 3 spsk sukker

Pynt

  • 100 g friske jordbær

Tilbehør:

Sådan gør du

Sådan gør du

Mos eller blend jordbærrene med sukker. Pisk fløden stiv, og vend fraiche og jordbærmos forsigtigt i flødeskummet. Hæld jordbærmassen i en form og dæk den med alufolie. Frys den ca. 6 timer. Rør 2-3 gange i den.

Sauce

Mos eller blend jordbærrene med sukker.

Ved serveringen

Skyl formen i koldt vand. Løsn isen langs kanten og vend den ud af formen. Hæld lidt jordbærsauce ned over isen og server resten til sammen med flødeskummet.

Tip

I stedet for friske jordbær, kan anvendes frosne, halvt optøede jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Frysetip

Jordbærisen kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: