Jordbæris med sukkerkogt citronskal
60+ min

Jordbæris med sukkerkogt citronskal

Lav din egen hjemmelavede jordbæris af friske sommerjordbær og nyd den sammen med sukkerkogt citronskal.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbæris med sukkerkogt citronskal

Lav din egen hjemmelavede jordbæris af friske sommerjordbær og nyd den sammen med sukkerkogt citronskal.

Antal portioner

Sukkerkogt citronskal

  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ dl vand

Jordbæris

Fremgangsmåde:

Sukkerkogt citronskal

Skær skallen af citronen med fx et parisiennejern. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og tilsæt citronskal. Kog dem ved jævn varme i ca. 7 min., til de er søde og bløde. Tag skallerne op og lad dem køle af på bagepapir. Gem sukkerlagen.

Jordbæris

Kom de rensede jordbær i en foodprocessor sammen med sukker. Hak ved hurtigste hastighed til blandingen er pureret. Pisk fløden til flødeskum og vend marmeladen heri. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til blandingen er lys og luftig. Vend forsigtigt jordbærpuré, flødeskum og æggeblanding sammen og smag til med citronsaft. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk med alufolie og frys blandingen til is, mindst 5 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Ved serveringen

Anret isen på portionstallerkener og pynt med citronskal og lidt af sukkerlagen.

Tips

Isen kan også tilberedes uden marmelade men med ½ liter almindelig piskefløde, 3 spsk sukker og 3½ spsk citronsaft.

Isen kan anrettes i vaffelskåle med chokoladeovertræk. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen, hvis den har været i fryseren i 1 døgn eller mere.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Sød, hvid dessertvin på druen muscat, fx en muscat de rivesaltes vil fungere dejligt til denne ostekage Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær