Jordbærkage med hyldeblomstflødeskum

Bedømmelse

(17 vurderinger)

1 timer

Sødt og sprødt: Hjemmelavet jordbærkage - velegnet hvis man er mange personer. Eller hvis man bare foretrækker sin jordbærkage i store stykker. Uhm!

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g friske jordbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk kartoffelmel

Smuldredej

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2½ spsk sukker
  • 150 g koldt smør i mindre stykker

Hyldeblomstflødeskum

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl jordbærrene, fjern blomsten og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene i en ovnfast form (ca. 24 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over bærrene.

Smuldredej

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost, og drys dejen over jordbærrene. Stil formen på en plade med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Læg evt. bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.

Hyldeblomstflødeskum

Bland hyldeblomstsaft og fløde og pisk det til et let skum. Tilsæt citronsaft og smag til. Server det kolde flødeskum til den lune eller afkølede jordbærkage.

Tip

I stedet for friske jordbær kan man bruge let optøede, frosne jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Frysetips

Smuldredejen kan fryses. Tø den på køkkenbordet i ca. ½ time.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: