Jordbærkage med hyldeblomstflødeskum
1 timer

Jordbærkage med hyldeblomstflødeskum

Sødt og sprødt - velegnet hvis man er mange personer.
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærkage med hyldeblomstflødeskum

Sødt og sprødt - velegnet hvis man er mange personer.

Antal portioner
  • 750 g friske jordbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk kartoffelmel

Smuldredej

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2½ spsk sukker
  • 150 g koldt smør i mindre stykker

Hyldeblomstflødeskum

Fremgangsmåde:

Skyl jordbærrene, fjern blomsten og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene i en ovnfast form (ca. 24 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over bærrene.

Smuldredej

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost, og drys dejen over jordbærrene. Stil formen på en plade med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Læg evt. bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.

Hyldeblomstflødeskum

Bland hyldeblomstsaft og fløde og pisk det til et let skum. Tilsæt citronsaft og smag til. Server det kolde flødeskum til den lune eller afkølede jordbærkage.

Tip

I stedet for friske jordbær kan man bruge let optøede, frosne jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Tips

Smuldredejen kan fryses. Tø den på køkkenbordet i ca. ½ time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 54 %
Print