Jordbærkoldskål med banan - Opskrifter - Arla

Jordbærkoldskål med banan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

15 min

En forfriskende koldskål med fyld af både jordbær og banan. Og med dejligt drys af sukkerristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g frosne jordbær - letoptøede
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 vaniljestænger - kornene herfra
  • ½ liter Arla Yoggi® jordbær Jordbær
  • 1 liter kærnemælk
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 bananer i skiver
  • 50 g smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 4 skiver groft rugbrød i grove stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de frosne jordbær i mindre stykker. Pisk sukker, vaniljekorn og yoghurt sammen i en stor skål. Tilsæt kærnemælk, citronsaft, jordbær og bananskiver. Smag til og stil koldskålen tildækket på køl.

Smelt imens smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt sukker og rugbrød og rist det ved jævn varme i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til. Spis de lune, smørristede rugbrødsstykker til koldskålen.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: