Jordbærkoldskål med havregrynsdrys og frugtsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Koldskål med både lækkert, sprødt drys og fyldig frugtsalsa, så kan man sagtens blive mæt.

Ingredienser

Antal portioner

Havregrynsdrys

  • 2 spsk ahornsirup
  • 2 spsk vand
  • 125 g havregryn (ca. 4 dl)
  • 50 g kokosmel (ca. 1½ dl)

Frugtsalsa

  • 1 agurk
  • 1 galiamelon i små tern
  • 100 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • 2 spsk ahornsirup
  • 12 kardemommekapsler - frøene herfra

Sådan gør du

Sådan gør du

Havregrynsdrys

Rør ahornsirup og vand sammen. Bland sirupvandet med havregryn og kokosmel. Kom havregrynsdrysset i en lille bradepande og rist det midt i ovnen - vend rundt et par gange under ristningen.

Frugtsalsa

Skræl imens agurken. Fjerne kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Vend agurk, melon, abrikoser og ahornsirup sammen. Knus kardemommefrøene, fx i en morter og vend de knuste frø i salsaen. Stil frugtsalsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server koldskålen sammen med havregrynsdrys og frugtsalsa.

Tip

I stedet for kardemommekapsler kan man bruge 1 tsk stødt kardemomme.

Ristning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: