Jordbærkoldskål med havregrynsdrys og frugtsalsa - Opskrifter - Arla

Jordbærkoldskål med havregrynsdrys og frugtsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Koldskål med både lækkert, sprødt drys og fyldig frugtsalsa, så kan man sagtens blive mæt.

Ingredienser

Antal portioner

Havregrynsdrys

  • 2 spsk ahornsirup
  • 2 spsk vand
  • 125 g havregryn (ca. 4 dl)
  • 50 g kokosmel (ca. 1½ dl)

Frugtsalsa

  • 1 agurk
  • 1 galiamelon i små tern
  • 100 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • 2 spsk ahornsirup
  • 12 kardemommekapsler - frøene herfra

Sådan gør du

Sådan gør du

Havregrynsdrys

Rør ahornsirup og vand sammen. Bland sirupvandet med havregryn og kokosmel. Kom havregrynsdrysset i en lille bradepande og rist det midt i ovnen - vend rundt et par gange under ristningen.

Frugtsalsa

Skræl imens agurken. Fjerne kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Vend agurk, melon, abrikoser og ahornsirup sammen. Knus kardemommefrøene, fx i en morter og vend de knuste frø i salsaen. Stil frugtsalsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server koldskålen sammen med havregrynsdrys og frugtsalsa.

Tip

I stedet for kardemommekapsler kan man bruge 1 tsk stødt kardemomme.

Ristning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: