Jordbærtrifli med vodka

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

1 timer

Retro jordbærdessert med vodka er god til studenterkørsel eller andre festlige lejligheder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gem 4-8 jordbær med grøn top til pynt. Rens resten og del dem i kvarte. Vend vodka i jordbærstykkerne og lad dem marinere ca. ¾ time i køleskabet. Pisk fløden til et let flødeskum og vend marmeladen heri. Stil 8 caféglas (a ca. 2¼ dl) klar. Kom i hvert glas 2 kvarte jordbær og drys 2 letknuste makroner herover. Dryp med 1 tsk af marinaden fra jordbærrene og læg 2½ spsk jordbærflødeskum herpå. Gentag rækkefølgen - slut med flødeskum. Lad desserten trække tildækket max. ½ time i køleskabet.

Ved serveringen

Pynt med jordbær (evt. halve) og server med lange skeer.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 7 %

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Det perfekte vinmatch til disse lækre bær vil være den søde, let perlende moscato d'asti fra Piemonte i Norditalien. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær

Andre gode forslag