Jordskoksalat med blåskimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Prøv denne jordskoksalat med blåskimmelost og sprødstegt spegeskinke. Den er frisk, syrlig og smager fantastisk. Den egner sig til frokost såvel som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 jordskokker
  • ½ liter vand
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 100 g spegeskinke i meget tynde skiver
  • 125 g Castello® Danablu 50+

Dressing

  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk hvid balsamicoeddike
  • friskkværnet peber
  • 2½ liter salat revet i grove stykker

Hertil

  • 900 g stegt kød, fx dyreryg, kalvekoteletter eller okseculotte
  • 360 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Hak osten fint.

Dressing

Pisk olie, eddike og peber sammen.

Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem. Vend dressingen sammen med jordskokkerne.

Ved serveringen

Anret salat, jordskokker med dressing og skimmelost lagvis i et stort fad. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i salaten.

Tips

I stedet for hvid balsamicoeddike kan man anvende hvidvinseddike. Salaten i sig selv egner sig glimrende som frokostret til 3 personer.

Stegetid

Sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Drikkevarer

Fyldig, tør hvidvin, fx fadlagret sauvignon blanc fra Loire.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde: