Jule-figenlassi

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

15 min

Lassien smager af julens krydderier og har en diskret figenaroma.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tørrede figner, uden stilk
  • ½ dl vand
  • 1 Sri Lanka-kanelstang eller hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hel allehånde
  • 2 hele nelliker
  • ca. ⅛ tsk fintrevet muskatnød
  • evt. 50 g moden banan
  • 3½ dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 2 isterninger

Sådan gør du

Sådan gør du

Start med at lægge fignerne i blød i vandet. Lad dem trække i ca. 10 min.

Kom alle krydderierne op i en elektrisk kaffemølle eller i en morter. Kværn, indtil der opstår et fint pulver. Kom krydderierne og resten af ingredienserne op i en blender. Tilsæt figner og figenvandet og blend indtil lassien har en ensartet tekstur. Nydes med det samme.

Tips

Lav dobbelt portion, eller mere af krydderiblandingen, så har du til et par dage.
Ønsker du en mindre syrlig og mere sød lassi, erstattes lidt af yoghurten med en tilsvarende mængde mælk.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag