Kaffe med varme krydderier
15 min

Kaffe med varme krydderier

Kaffebønnerne er her kværnet med kanel, kardemomme og peber, hvilket giver en skøn og aromatisk kaffe.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kaffe med varme krydderier

Kaffebønnerne er her kværnet med kanel, kardemomme og peber, hvilket giver en skøn og aromatisk kaffe.

Antal portioner

Kaffeblanding

  • 75 g friskmalet kaffe
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • ¾ tsk stødt sort peber

Kaffe med varme krydderier

  • 9 dl kogende vand
  • 6 dl iskold mælk, fx minimælk
  • 6 mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller, fx orangestænger

Fremgangsmåde:

Kaffeblanding

Bland den friskmalede kaffe med krydderierne.

Kaffe med varme krydderier

Kom kaffeblandingen i en stempelkande og hæld kogende vand på. Lad kaffen trække i ca. 5 min. "Blend" imens mælken med en stavblender til den bliver cremet og luftig. Hæld kaffen i glas der tåler varme og fordel den cremede mælk på toppen. Server straks sammen med chokoladen.

Tip

Det er nemmest at få et cremet skum, hvis man blender i en høj, slank beholder - evt. af 2 omgange.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1050 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 25 %
Print