Kaffe med varme krydderier

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

15 min

Kaffebønnerne er her kværnet med kanel, kardemomme og peber, hvilket giver en skøn og aromatisk kaffe.

Ingredienser

Antal portioner

Kaffeblanding

  • 75 g friskmalede kaffebønner
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • ¾ tsk stødt sort peber

Kaffe med varme krydderier

  • 9 dl kogende vand
  • 6 dl iskold mælk, fx minimælk
  • 6 mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller, fx orangestænger

Sådan gør du

Sådan gør du

Kaffeblanding

Bland den friskmalede kaffe med krydderierne.

Kaffe med varme krydderier

Kom kaffeblandingen i en stempelkande og hæld kogende vand på. Lad kaffen trække i ca. 5 min. "Blend" imens mælken med en stavblender til den bliver cremet og luftig. Hæld kaffen i glas der tåler varme og fordel den cremede mælk på toppen. Server straks sammen med chokoladen.

Tip

Det er nemmest at få et cremet skum, hvis man blender i en høj, slank beholder - evt. af 2 omgange.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1050 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: