Kalkunbryst og søde kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Thanks giving er en stor fest i USA og man kan jo godt lade sig inspirere lidt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tranebærkompot

  • 350 g tranebær
  • 150 g sukker (1¾ dl)
  • 1 dl vand

Kartoffelfad

  • 750 g melede kartofler i tynde skiver
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 750 g søde kartofler i halve, tynde skiver
  • 2¼ tsk groft salt
  • 100 g smør - smeltet
  • 4 spsk rasp
  • 50 g smør
  • 175 g Castello® Danablu 50+
  • 1 kalkunbryst
  • 50 g optøede, frosne haricots verts
  • 2 dl vand

Tilbehør

  • 600 g haricots verts

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tranebærkompot

Kom tranebær og sukker i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 1 min., til bærrene er revnede - knus evt. de sidste let. Tilsæt vand og lad bærrene trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag til.

Kartoffelfad

Fordel ingredienserne lagvis i et ovnfast fad (ca. 4 x 24 x 24 cm) i nævnte rækkefølge: Halvdelen af kartofler, løg, søde kartofler og ca. 1 tsk af saltet. Læg resten af grøntsagerne i fadet, hæld smeltet smør over og drys med rasp og resten af saltet.

Mos smør og skimmelost sammen. Skær en lomme på langs i den tykke del af kalkunbrystet. Fyld ca. ⅔ af ostefyldet i lommen sammen med bønnerne. Luk godt med kødnåle. Smør resten af osteblandingen på brystet. Læg kalkunbrystet på ovnens rist og stil kartoffelfadet ved siden af. Kom vandet i en lille bradepande og stil den under kalkunbrystet. Steg kalkunbryst og kartofler midt i ovnen. Lad kalkunbryst og kartoffelfad hvile tildækket i ca. 15 min.

Si imens stegeskyen og mål den. Kom skyen i en tykbundet gryde. Tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt. Tilsæt mælkesauce og salt. Bring saucen i kog og smag til.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag