Kalkunbryst og søde kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Thanks giving er en stor fest i USA og man kan jo godt lade sig inspirere lidt.

Ingredienser

Antal portioner

Tranebærkompot

  • 350 g tranebær
  • 150 g sukker (1¾ dl)
  • 1 dl vand

Kartoffelfad

  • 750 g melede kartofler i tynde skiver
  • 3 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 750 g søde kartofler i halve, tynde skiver
  • 2¼ tsk groft salt
  • 100 g smør - smeltet
  • 4 spsk rasp
  • 50 g smør
  • 175 g Castello® Danablu 50+
  • 1 kalkunbryst
  • 50 g optøede, frosne haricots verts
  • 2 dl vand

Tilbehør

  • 600 g haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Tranebærkompot

Kom tranebær og sukker i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 1 min., til bærrene er revnede - knus evt. de sidste let. Tilsæt vand og lad bærrene trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag til.

Kartoffelfad

Fordel ingredienserne lagvis i et ovnfast fad (ca. 4 x 24 x 24 cm) i nævnte rækkefølge: Halvdelen af kartofler, løg, søde kartofler og ca. 1 tsk af saltet. Læg resten af grøntsagerne i fadet, hæld smeltet smør over og drys med rasp og resten af saltet.

Mos smør og skimmelost sammen. Skær en lomme på langs i den tykke del af kalkunbrystet. Fyld ca. 2/3 af ostefyldet i lommen sammen med bønnerne. Luk godt med kødnåle. Smør resten af osteblandingen på brystet. Læg kalkunbrystet på ovnens rist og stil kartoffelfadet ved siden af. Kom vandet i en lille bradepande og stil den under kalkunbrystet. Steg kalkunbryst og kartofler midt i ovnen. Lad kalkunbryst og kartoffelfad hvile tildækket i ca. 15 min.

Si imens stegeskyen og mål den. Kom skyen i en tykbundet gryde. Tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt. Tilsæt mælkesauce og salt. Bring saucen i kog og smag til.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: