Kalkunburger i kartoffelbolle

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

1 timer

....en burger hvor bollen er en flækket bagt kartoffel - det var da værd at prøve. Fyldet er en lækker auberginecreme, stegte kalkunschnitzler m.m.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 aubergine

Kartoffelbolle

  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Auberginecreme

  • 25 g smør
  • 4 kalkunschnitzler (ca. 500 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter skyllet feldsalat
  • 4 store blommetomater i skiver (ca. 300 g)
  • 1 rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
  • evt. 4 grillspyd

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær toppen af auberginen og halver den. Del den yderligere engang på langs, således at der er 4 stykker. Læg stykkerne på en plade med bagepapir med skærefladen nedad. Bag auberginerne øverst i ovnen og lad dem køle helt af i køleskabet.

Kartoffelbolle

Vask kartoflerne godt og del hver katoffel i tre skiver på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, drys med salt og peber og bag kartoffelskiverne nerderst i ovnen - under auberginerne.

Auberginecreme

Rør imens fraiche med citronskal, salt og peber og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.Tag skindet af auberginerne med en gaffel og kasser det. Hak "kødet" groft og bland det med cremen. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. 1½ min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg schnitzlerne ca. 2 min. - vend dem 1-2 gange. Drys schnitzlerne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme.

Ved serveringen

Læg kalkunburgerne sammen således: En skive kartoffel - herpå salat, kød og den midterste kartofffelskive. Så tomat og løg og afslut med et kartoffellåg. Anret auberginecremen i en lille skål ved siden af. Stik evt. et grillspyd igennem for at holde burgeren sammen.

Bagetid, auberginer

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid, kartofler

Ca. 50 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag