Kalkunfrikadeller med chili
1 timer

Kalkunfrikadeller med chili

Kalkunfrikadeller med chili har det hele. Fedtfattigt kalkunkød, syrlig limeskal, smagfuld koriander og dejlige grønne chilipebre. Glæd dig til at prøve denne ret.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunfrikadeller med chili

Kalkunfrikadeller med chili har det hele. Fedtfattigt kalkunkød, syrlig limeskal, smagfuld koriander og dejlige grønne chilipebre. Glæd dig til at prøve denne ret.

Antal portioner

Kalkunfrikadelle - 12 stk.

  • 2 friske milde grønne chilipebere
  • 400 g hakket kalkunkød (8-10% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk stødt koriander
  • friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel

Kold ymersauce

Kalkunfrikadeller, fortsat

  • 30 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede
  • 520 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Kalkunfrikadeller

Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberne fint (ca. 2 spsk i alt). Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom hakket chilipeber, æg, limeskal, koriander og peber i. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Kold ymersauce

Rør ymer sammen med limesaft, sukker, salt og peber. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kalkunfrikadeller, fortsat

Lad fedtstoffet blive gylden i en pande. Steg 12 frikadeller ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til.

Mad til i morgen

Er der både kalkunfrikadeller og ymersauce tilovers, så brug det til et let måltid. Server det i lune pitabrød sammen med cherrytomater, icebergsalat og purløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 20 %
Print