Kalkunfrikadeller med chili

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Kalkunfrikadeller med chili har det hele. Fedtfattigt kalkunkød, syrlig limeskal, smagfuld koriander og dejlige grønne chilipebre. Glæd dig til at prøve denne ret.

Ingredienser

Antal portioner

Kalkunfrikadelle - 12 stk.

  • 2 friske milde grønne chilipebere
  • 400 g hakket kalkunkød (8-10% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk stødt koriander
  • friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel

Kold ymersauce

Kalkunfrikadeller, fortsat

  • 30 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede
  • 520 g blandet salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Kalkunfrikadeller

Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberne fint (ca. 2 spsk i alt). Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom hakket chilipeber, æg, limeskal, koriander og peber i. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Kold ymersauce

Rør ymer sammen med limesaft, sukker, salt og peber. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kalkunfrikadeller, fortsat

Lad fedtstoffet blive gylden i en pande. Steg 12 frikadeller ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til.

Mad til i morgen

Er der både kalkunfrikadeller og ymersauce tilovers, så brug det til et let måltid. Server det i lune pitabrød sammen med cherrytomater, icebergsalat og purløg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 20 %

Kilde: