Kalkunschnitzler med fyldig karrysauce og perlerug
45 min

Kalkunschnitzler med fyldig karrysauce og perlerug

Perlerug er let polerede hele rugkerner. De har en dejlig let syrlig smag, som vi også kender fra rugbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunschnitzler med fyldig karrysauce og perlerug

Perlerug er let polerede hele rugkerner. De har en dejlig let syrlig smag, som vi også kender fra rugbrød.

Antal portioner
  • 4 dl perlerug - polerede rugkerner
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 kalkunschnitzler (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fyldig karrysauce

Pynt

  • strimlet agurker

Fremgangsmåde:

Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun kalkunschnitzlerne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. vend af og til. Tag schnitzlerne op, drys med salt og peber og hold dem varme.

Karrysauce

Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. og tilsæt sauce og salt. Bring retten i kog. Lad abrikoserne dryppe af i en sigte og kom dem i panden sammen med asparges og agurk. Bring atter retten i kog. Tag panden af varmen, rør forsigtigt saucejævner i og kog den fyldige karrysauce ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

I stedet for perlerug kan man servere ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 649,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print