Kalkunschnitzler med fyldig karrysauce og perlerug

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Perlerug er let polerede hele rugkerner. De har en dejlig let syrlig smag, som vi også kender fra rugbrød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl perlerug - polerede rugkerner
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 kalkunschnitzler (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fyldig karrysauce

Pynt

  • strimlet agurk

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun kalkunschnitzlerne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. vend af og til. Tag schnitzlerne op, drys med salt og peber og hold dem varme.

Karrysauce

Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. og tilsæt sauce og salt. Bring retten i kog. Lad abrikoserne dryppe af i en sigte og kom dem i panden sammen med asparges og agurk. Bring atter retten i kog. Tag panden af varmen, rør forsigtigt saucejævner i og kog den fyldige karrysauce ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

I stedet for perlerug kan man servere ris.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 649,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag