Kalkunsuppe med majs og sprødt korianderdrys
30 min

Kalkunsuppe med majs og sprødt korianderdrys

Korianderbladene har en særlig parfumeret smag. Det er som regel had eller kærlighed. Prøv den, måske er du koriander-elsker.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunsuppe med majs og sprødt korianderdrys

Korianderbladene har en særlig parfumeret smag. Det er som regel had eller kærlighed. Prøv den, måske er du koriander-elsker.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 100 g rasp (ca. 1¾ dl)
  • ¼ tsk fint salt
  • 3 majskolber
  • 1 liter Karolines Køkken® Mild Kartoffel Porresuppe
  • 1 dl vand
  • 6 gulerødder i korte stave - evt. nogle med top
  • 400 g kalkunbryst i strimler
  • 1 tsk korianderfrø - knuste
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp og salt og rist det ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør hele tiden.

Skær kernerne af majskolberne. Bring suppe og vand i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde. Tilsæt majskerner, gulerødder, kalkunkød og korianderfrø. Bring suppen i kog under omrøring. kog 1 min. og smag til.

Bland den lune, ristede rasp med citronskal og korianderblade. Server det sprøde korianderrasp til suppen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print