Kalkunsuppe med peberrodsdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kalkunlår er skønne at koge en god suppe på - kraftig og fyldt med smag.

Ingredienser

Antal portioner

Kalkunsuppe

  • 1½ liter vand
  • 2 kalkununderlår
  • 2 tsk groft salt
  • 2 laurbærblade

Peberrodsdressing

  • 25 g smør
  • 240 g groft rugbrød i små tern
  • ½ tsk groft salt

Kalkunsuppe, fortsat

  • 2 gulerødder i små tern
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 300 g frosne ekstrafine ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Kalkunsuppe

Bring vand, kalkunlår, salt og laurbærblade i kog i en gryde. Kog lårene ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 15 min. - skum suppen et par gange.

Peberrodsdressing

Vend fraiche, kvark, peberrod, karse og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at brune. Rist rugbrødsternene først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 10 min. Læg rugbrødsternene på et stykke køkkenrulle og vend dem med salt.

Kalkunsuppe, fortsat

Tag kalkunlårene op af suppen og fjern skind og hinder. Pil kødet af benene og fjern "flipperne". Riv eller skær kødet i mundrette bidder. Kom grøntsager og kalkunkød i suppen og bring den i kog. Smag til.

Ved serveringen

Kom kalkunsuppen i en stor varm skål. Server peberrodsdressing og ristede rugbrødstern til suppen.

Tip

I stedet for kalkununderlår kan man bruge hele kyllingelår.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7953 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,6 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Tør og fyldig hvidvin på riesling-druen, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kalkun