Kalkunsuppe med peberrodsdressing
60+ min

Kalkunsuppe med peberrodsdressing

Kalkunlår er skønne at koge en god suppe på - kraftig og fyldt med smag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunsuppe med peberrodsdressing

Kalkunlår er skønne at koge en god suppe på - kraftig og fyldt med smag.

Antal portioner

Kalkunsuppe

  • 1½ liter vand
  • 2 kalkununderlår
  • 2 tsk groft salt
  • 2 laurbærblade

Peberrodsdressing

  • 25 g smør
  • 240 g groft rugbrød i små tern
  • ½ tsk groft salt

Kalkunsuppe, fortsat

  • 2 gulerødder i små tern
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 300 g frosne ekstrafine ærter

Fremgangsmåde:

Kalkunsuppe

Bring vand, kalkunlår, salt og laurbærblade i kog i en gryde. Kog lårene ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 15 min. - skum suppen et par gange.

Peberrodsdressing

Vend fraiche, kvark, peberrod, karse og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at brune. Rist rugbrødsternene først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 10 min. Læg rugbrødsternene på et stykke køkkenrulle og vend dem med salt.

Kalkunsuppe, fortsat

Tag kalkunlårene op af suppen og fjern skind og hinder. Pil kødet af benene og fjern "flipperne". Riv eller skær kødet i mundrette bidder. Kom grøntsager og kalkunkød i suppen og bring den i kog. Smag til.

Ved serveringen

Kom kalkunsuppen i en stor varm skål. Server peberrodsdressing og ristede rugbrødstern til suppen.

Tip

I stedet for kalkununderlår kan man bruge hele kyllingelår.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7953 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,6 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Tør og fyldig hvidvin på riesling-druen, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kalkun