Kalv i dild

Bedømmelse

(6 vurderinger)

60+ min

Denne smagfulde sauce passer skønt til kalvekød. Server med små, pillede kartofler.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kalvebove uden ben
  • 10 hvide peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1½ bundt dild
  • 2 tsk groft salt

Sauce

Pynt

  • dild

Tilbehør

  • 1 kg pillede små kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødet skylles og kommes i en gryde med vand, som lige netop dækker kødet. Koges op ved ikke alt for kraftig varme og skummes, hvorefter det koger langsomt færdigt sammen med peberkorn, laurbærblade, dild og salt. Det hele koger, til kødet er mørt, ca. 1 time.

Sauce

Smørret smeltes, melet røres i og derefter den varme kalvebouillon og mælk. Saucen koger igennem 2-3 min. og derefter tilsættes fraiche. Hvis saucen bliver for tyk, tilsættes der yderligere lidt kalvebouillon. Hakket dild drysses i, og saucen smages til med salt og peber.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde: