Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré, er en velsmagende opskrift der passer perfekt til både hverdag og fest. Glæd dig til at sætte tænderne i de lækre skiver kalveinderlår tilberedt med hvidvin.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Grøntsagspuré

  • 1¼ kg kartofler i tern
  • 4 gulerødder i tern
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 1 knoldselleri i tern
  • vand
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 4 æg
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kalv i hvidvinssauce

  • 24 tynde skiver kalveinderlår (ca. 2½ kg)
  • 12 skiver spegeskinker
  • 100 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 4 dl tør hvidvin
  • 2 dl oksebouillon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør:

  • grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøntsagspuré

Kom grøntsagerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggene et ad gangen. Rør pureen godt igennem. Smag til med salt og peber. Fordel grøntsagspureen i 2 smurte ovnfaste skåle (a ca. 2 liter) og bag dem midt i ovnen.

Kalv i hvidvinssauce

Skær fedtkanten af spegeskinken. Læg en halv skive spegeskinke på hver skive kalvekød og fold dem sammen 1 gang. Luk med kødnåle. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun kalvekødet ad 5-6 gange. Tag kødet op og fjern kødnålene. Hold kødet varmt. Rør en jævning af hvedemel og lidt af piskefløden i en skål. Hæld hvidvin, bouillon og resten af piskefløden i gryden og varm saucen op. Tilsæt jævningen under piskning og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. Læg kalvestykkerne tilbage i saucen og kog dem ved svag varme i 2 min. Anret kødet i 2 dybe fade. Hæld lidt af saucen over og drys med persille og citronskal. Server resten af saucen i skåle ved siden af.

Bagetid for grøntsagspuré

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 35770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,1 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Tør, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen fx en bourgogne blanc. Hvis du vil have rødvin, så vælg en bourgogne rouge eller en barbera d'alba Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv