Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré
60+ min

Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré

Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré, er en velsmagende opskrift der passer perfekt til både hverdag og fest. Glæd dig til at sætte tænderne i de lækre skiver kalveinderlår tilberedt med hvidvin.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré

Kalv i hvidvinssauce med grøntsagspuré, er en velsmagende opskrift der passer perfekt til både hverdag og fest. Glæd dig til at sætte tænderne i de lækre skiver kalveinderlår tilberedt med hvidvin.

Opskriften gælder for 12 personer

Grøntsagspuré

  • 1¼ kg kartofler i tern
  • 4 gulerødder i tern
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 1 knoldselleri i tern
  • vand
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 4 æg
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kalv i hvidvinssauce

  • 24 tynde skiver kalveinderlår (ca. 2½ kg)
  • 12 skiver spegeskinker
  • 100 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 4 dl tør hvidvin
  • 2 dl oksebouillon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør:

  • grøn salat

Fremgangsmåde:

Grøntsagspuré

Kom grøntsagerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggene et ad gangen. Rør pureen godt igennem. Smag til med salt og peber. Fordel grøntsagspureen i 2 smurte ovnfaste skåle (a ca. 2 liter) og bag dem midt i ovnen.

Kalv i hvidvinssauce

Skær fedtkanten af spegeskinken. Læg en halv skive spegeskinke på hver skive kalvekød og fold dem sammen 1 gang. Luk med kødnåle. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun kalvekødet ad 5-6 gange. Tag kødet op og fjern kødnålene. Hold kødet varmt. Rør en jævning af hvedemel og lidt af piskefløden i en skål. Hæld hvidvin, bouillon og resten af piskefløden i gryden og varm saucen op. Tilsæt jævningen under piskning og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. Læg kalvestykkerne tilbage i saucen og kog dem ved svag varme i 2 min. Anret kødet i 2 dybe fade. Hæld lidt af saucen over og drys med persille og citronskal. Server resten af saucen i skåle ved siden af.

Bagetid for grøntsagspuré

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 35770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,1 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Tør, fadlagret hvidvin på chardonnay-druen fx en bourgogne blanc. Hvis du vil have rødvin, så vælg en bourgogne rouge eller en barbera d'alba Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv