Kalv i hyldeblomst og sommerrelish

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

1 timer

Hylden står for døren og gederne springer kåde rundt på marken. Det er nu - sommeren banker på!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kalvecuvette
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk hyldeblomsteddike eller æbleeddike
  • 2 salatløg i skiver

Sommerrelish

  • 300 g agurk i meget tynde skiver
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 spsk vand
  • friskkværnet peber
  • 200 g jordbær i skiver

Dressing

Pynt

  • finthakkede forårsløg kun den grønne top

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle hinder og sener fra stegen og drys med salt og peber. Brun kødet ved jævn varme, i en stegegryde, med fedtsiden nedad i ca. 2 min. Vend stegen og steg i yderligere ca. 2 min. Hæld vand, hyldeblomstsaft og eddike ved. Tilsæt løg og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 60°. Tag kødet op og hold det varmt. Kog evt. skyen ind ved kraftig varme i ca. 5 min eller til der er ca. 1 dl tilbage.

Sommerrelish

Kom agurkeskiverne i en sigte og drys med salt. Vend godt rundt og lad dem dryppe af, over en skål, i mindst 20 min. Bland agurk, eddike, sukker, vand og peber. Stil relishen tildækket i køleskab i mindst 15 min. Vend jordbærrene i ca. 2 min. før servering.

Dressing

Rør gedeosten blød sammen med fraiche, forårsløg og peber. Stil dressingen tildækket i køleskab indtil servering.

Ved serveringen

Skær stegen i tynde skiver og server straks med sommerrelish, indkogt sky, dressing og nye kartofler drysset med forårsløg.

Tip

I stedet for nye kartofler kan retten serveres med 320 g kogt perlebyg.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: