Kalvebov i gryde med kvarksauce
60+ min

Kalvebov i gryde med kvarksauce

Kalvebov i gryde med kvarksauce er en dejligt opskrift som giver en lækker fedtfattig hovedret. Kvarksaucen med grønne peberkorn er virkelig god og passer perfekt til kødet.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvebov i gryde med kvarksauce

Kalvebov i gryde med kvarksauce er en dejligt opskrift som giver en lækker fedtfattig hovedret. Kvarksaucen med grønne peberkorn er virkelig god og passer perfekt til kødet.

Antal portioner
  • 1½ kg kalvebove med ben
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
  • 1 tsk tørret estragon

Kvarksauce

Tilbehør:

  • 1½ kg kartofler og
  • 900 g blandede grøntsager, fx ærter, gulerødder og blomkål

Fremgangsmåde:

Skær nogle snit i bovens fedtkant og brun den i gyldent smør i en gryde. Hæld vandet ved og tilsæt salt, afdryppede, hakkede peberkorn og estragon. Lad boven stege ved svag varme og under låg i ca. 1¾ time. Vend boven et par gange. Tag den derefter op og hold den varm.

Kvarksauce

Rør kvark og mel sammen. Tilsæt piskefløde og 1 dl af skyen. Pisk kvarkblandingen i den kogende sky. Tilsæt afdryppede, hakkede peberkorn og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 24 %
Print