Kalvebov i gryde med kvarksauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Kalvebov i gryde med kvarksauce er en dejligt opskrift som giver en lækker fedtfattig hovedret. Kvarksaucen med grønne peberkorn er virkelig god og passer perfekt til kødet.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg kalvebove med ben
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
  • 1 tsk tørret estragon

Kvarksauce

Tilbehør:

  • 1½ kg kartofler og
  • 900 g blandede grøntsager, fx ærter, gulerødder og blomkål

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær nogle snit i bovens fedtkant og brun den i gyldent smør i en gryde. Hæld vandet ved og tilsæt salt, afdryppede, hakkede peberkorn og estragon. Lad boven stege ved svag varme og under låg i ca. 1¾ time. Vend boven et par gange. Tag den derefter op og hold den varm.

Kvarksauce

Rør kvark og mel sammen. Tilsæt piskefløde og 1 dl af skyen. Pisk kvarkblandingen i den kogende sky. Tilsæt afdryppede, hakkede peberkorn og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 24 %

Kilde: