Kalvebov i gryde med kvarksauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kalvebov i gryde med kvarksauce er en dejligt opskrift som giver en lækker fedtfattig hovedret. Kvarksaucen med grønne peberkorn er virkelig god og passer perfekt til kødet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg kalvebov med ben
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
  • 1 tsk tørret estragon

Kvarksauce

Tilbehør:

  • 1½ kg kartofler og
  • 900 g blandede grøntsager, fx ærter, gulerødder og blomkål

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær nogle snit i bovens fedtkant og brun den i gyldent smør i en gryde. Hæld vandet ved og tilsæt salt, afdryppede, hakkede peberkorn og estragon. Lad boven stege ved svag varme og under låg i ca. 1¾ time. Vend boven et par gange. Tag den derefter op og hold den varm.

Kvarksauce

Rør kvark og mel sammen. Tilsæt piskefløde og 1 dl af skyen. Pisk kvarkblandingen i den kogende sky. Tilsæt afdryppede, hakkede peberkorn og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: