Kalvebov i gryde med kvarksauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kalvebov i gryde med kvarksauce er en dejligt opskrift som giver en lækker fedtfattig hovedret. Kvarksaucen med grønne peberkorn er virkelig god og passer perfekt til kødet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg kalvebov med ben
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
  • 1 tsk tørret estragon

Kvarksauce

Tilbehør:

  • 1½ kg kartofler og
  • 900 g blandede grøntsager, fx ærter, gulerødder og blomkål

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær nogle snit i bovens fedtkant og brun den i gyldent smør i en gryde. Hæld vandet ved og tilsæt salt, afdryppede, hakkede peberkorn og estragon. Lad boven stege ved svag varme og under låg i ca. 1¾ time. Vend boven et par gange. Tag den derefter op og hold den varm.

Kvarksauce

Rør kvark og mel sammen. Tilsæt piskefløde og 1 dl af skyen. Pisk kvarkblandingen i den kogende sky. Tilsæt afdryppede, hakkede peberkorn og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: