Kalvefrikassé med sukkerærter
45 min

Kalvefrikassé med sukkerærter

Kalvefrikassé med sukkerærter er en dejlig hovedret, som er cremet og lækker. De nye kartofler, kalveindelår og gulerod samger fantastisk i mælkesaucen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvefrikassé med sukkerærter

Kalvefrikassé med sukkerærter er en dejlig hovedret, som er cremet og lækker. De nye kartofler, kalveindelår og gulerod samger fantastisk i mælkesaucen.

Antal portioner
  • 800 g mellemstore, nye kartofler
  • 10 g smør
  • 500 g kalveinderlår i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 400 g gulerødder i ca. 2 cm skrå skiver
  • 1½ dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g sukkerærter i halve
  • ½ frisk, hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 150 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skrab kartoflerne og skær dem i halve. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt kartofler, gulerødder, vand, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Kom mælkesauce og citronskal i sauterpanden. Lad retten koge videre, stadig under låg, i ca. 10 min. Tilsæt sukkerærter og kog uden låg i ca. 1 minut. Smag til.

Ved serveringen

Anret kalvefrikasseen i en varm skål og drys med lidt af den hakkede persille. Server resten til.

Tip

I stedet for kalveinderlår, kan der anvendes lammekølle.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 19 %
Print