Kalvefrikassé med sukkerærter - Opskrifter - Arla

Kalvefrikassé med sukkerærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Kalvefrikassé med sukkerærter er en dejlig hovedret, som er cremet og lækker. De nye kartofler, kalveindelår og gulerod samger fantastisk i mælkesaucen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g mellemstore, nye kartofler
  • 10 g smør
  • 500 g kalveinderlår i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 400 g gulerødder i ca. 2 cm skrå skiver
  • 1½ dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g sukkerærter i halve
  • ½ frisk, hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 150 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrab kartoflerne og skær dem i halve. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt kartofler, gulerødder, vand, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Kom mælkesauce og citronskal i sauterpanden. Lad retten koge videre, stadig under låg, i ca. 10 min. Tilsæt sukkerærter og kog uden låg i ca. 1 minut. Smag til.

Ved serveringen

Anret kalvefrikasseen i en varm skål og drys med lidt af den hakkede persille. Server resten til.

Tip

I stedet for kalveinderlår, kan der anvendes lammekølle.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: