Kalvefrikassé med timian

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Skøn ret med kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 500 g kalvekød i tern af kalveklump eller yderlår
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kartofler i kvarte
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 2 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 små rødløg i både (ca. 100 g)
  • 100 g grønne asparges i mindre stykker
  • 100 g forårsløg i mindre stykker

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt bouillon, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 35 min. - eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler og timian og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre. Ryst fløden godt sammen med saucejævner. Tag panden af varmen og vend jævningen i retten sammen med gulerødder og løg. Bring retten i kog og kog den, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Kom til sidst asparges og forårsløg i kalvefrikasséen, varm den godt igennem og smag til.

Tip

I stedet for kalvekød kan du bruge svinesmåkød.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: