Kalvefrikassé med timian

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Skøn ret med kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 500 g kalvekød i tern af kalveklump eller yderlår
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kartofler i kvarte
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 2 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 små rødløg i både (ca. 100 g)
  • 100 g grønne asparges i mindre stykker
  • 100 g forårsløg i mindre stykker

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt bouillon, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 35 min. - eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler og timian og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre. Ryst fløden godt sammen med saucejævner. Tag panden af varmen og vend jævningen i retten sammen med gulerødder og løg. Bring retten i kog og kog den, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Kom til sidst asparges og forårsløg i kalvefrikasséen, varm den godt igennem og smag til.

Tip

I stedet for kalvekød kan du bruge svinesmåkød.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag