Kalvefrikassé med timian
60+ min

Kalvefrikassé med timian

Skøn ret med kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvefrikassé med timian

Skøn ret med kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 500 g kalvekød i tern af kalveklump eller yderlår
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kartofler i kvarte
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 2 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 små rødløg i både (ca. 100 g)
  • 100 g grønne asparges i mindre stykker
  • 100 g forårsløg i mindre stykker

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt bouillon, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 35 min. - eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler og timian og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre. Ryst fløden godt sammen med saucejævner. Tag panden af varmen og vend jævningen i retten sammen med gulerødder og løg. Bring retten i kog og kog den, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Kom til sidst asparges og forårsløg i kalvefrikasséen, varm den godt igennem og smag til.

Tip

I stedet for kalvekød kan du bruge svinesmåkød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print