Kalvekoteletter med chili
45 min

Kalvekoteletter med chili

Prøv denne lækre opskrift hvis du gerne vil tilføre din beouf bearnaise et hot strejf!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvekoteletter med chili

Prøv denne lækre opskrift hvis du gerne vil tilføre din beouf bearnaise et hot strejf!

Antal portioner
  • 2 milde grønne chilipebere
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 kalvekoteletter
  • 25 g smør
  • 3 rødløg i tynde både
  • 4 røde og gule peberfrugter i halve ringe
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler eller 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberne (1¾ spsk i alt). Fordel chilipeber, salt og peber på begge sider af koteletterne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg koteletterne ved svag varme ca. 4 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når koteletterne bliver vendt. Tag koteletterne af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Kom løgene i panden og steg ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt peberfrugterne og steg i yderligere ca. 5 min., eller til grøntsagerne er møre - vend hele tiden i blandingen. Tilsæt salt, peber og evt. sky fra koteletterne. Smag til.

Kom saucen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og server den straks sammen med koteletter og peberfrugtblanding.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Rødvin på druen carmenere vil være lækker til denne ret, hvr kalvekødet bliver udfordret med chili og peberfrugt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bearnaise