Stegt lever med kaperssauce

Stegt lever med kaperssauce

45 min
Stegt kalvelever når det er bedst. Helt enkelt - stegt i skiver og serveret med kogte kartofler og kaperssauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-kalvelever-med-kaperssauce/

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle hinder og skær leveren i ca. 1 cm. tykke skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (i alt ca. 6 min.). Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et varmt fad i ca. 10 min.
Kaperssauce
  • Fortsæt med at riste persillekvistene i panden et kort øjeblik. Kog panden af med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Jævn evt. saucen og smag den til.
Ærter
  • Hæld ærterne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt ærter og salt. Varm ærterne godt igennem og smag dem til.
Energiindhold for hele retten:

9507 kJ / 2272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

358 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 27,2 % 5,7 g
Kulhydrat: 46,1 % 9,7 g
Fedt: 26,7 % 2,6 g

Ingredienser

500 g Kalvelever
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kaperssauce
2 dl Små kviste af kruspersille
1 dl Vand
4 spsk Hakkede kapers
2 tsk Reven citronskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset citronsaft
¼ liter Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. saucejævner
Ærter
450 g Frosne fine ærter
10 g Smør
3 Rødløg i tynde både (ca. 225 g)
½ tsk Groft salt
Tilbehør
1 kg Kartofler - skrællede og kogte