Kalvelever og lynstegte grøntsager
45 min

Kalvelever og lynstegte grøntsager

Stegt lever....nogen elsker det, andre ikke. Er du til lever er denne ret skøn med tilbehør af sellieri, æbler, løg og rosmarin.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvelever og lynstegte grøntsager

Stegt lever....nogen elsker det, andre ikke. Er du til lever er denne ret skøn med tilbehør af sellieri, æbler, løg og rosmarin.

Antal portioner
  • 500 g kalvelever (et helt stykke - eller i skiver)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Lynstegte grøntsager

  • 25 g smør
  • ½ knoldselleri i tynde strimler
  • 3 zittauerløg i stykker
  • 2 uskrællede æbler i tynde både, fx gloster
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver (hvis det ikke allerede er gjort - af slagteren). Rens leverskiverne for hinder og eventuelle årer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når leveren bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag leverskiverne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Kom saucen i panden med stegesky. Tilsæt salt og peber og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt evt. sky fra leveren. Smag saucen til og hold den varm.

Lynstegte grøntsager

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg selleri og løg under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt æbler, rosmarin og salt. Steg grøntsagerne ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 4 min. Smag til.

Ved serveringen

Anret leverskiver og lynstegte grøntsager i et varmt fad. Server sauce og kartofler i varme skåle ved siden af.

Mad til i morgen

Er der lidt af de lynstegte grøntsager tilovers, så lun dem og smag til med lidt kryddereddike, vand, sukker og salt. Server de lune "syltede" grøntsager til varm leverpostej og rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print