Kalvelever på spyd
1 timer

Kalvelever på spyd

Lækre spyd med skøn kalvelever og krydrede grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvelever på spyd

Lækre spyd med skøn kalvelever og krydrede grøntsager.

Antal portioner
  • 400 g kalvelever
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 12 rensede friske rosenkål i halve
  • 4 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 2 tsk rapsolie
  • friskkværnet peber

Timian-grøntsager

  • 1 kg skrællede mellemstore kartofler
  • 1¼ liter vand
  • 1¾ tsk groft salt
  • 475 g rensede friske rosenkål
  • 25 g smør
  • ½ dl friske timianblade
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Skær kalveleveren i 12 stykker (ca. 4 x 4 cm) og halver baconskiverne. Kom de friske rosenkål i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i ca. 1 min. og hæld vandet fra. Kom bacon omkring leverstykkerne og træk dem på de 4 spyd skiftevis med halve rosenkål - start og slut med rosenkål. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg spyddene ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til. Drys med peber.

Timian-grøntsager

Kom kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 13 min. Tilsæt rosenkålene og kog uden låg i yderligere ca. 5 min. - tag 2 spsk kogevand fra. Lad kartofler og rosenkål dryppe af i et dørslag. Bland de 2 spsk kogevand, fedtstoffet, timianblade og salt sammen i en stor skål. Kom kartofler og rosenkål i skålen og vend godt rundt.

Kom saucen i en lille, tykbundet gryde og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.

Tip

Hvis saucen er for stærk, kan den fortyndes med lidt mælk og derefter jævnes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 1 %
Print