Kalveroulade med hvidløgssmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Roulade af kalvebryst med et dejlig strejf af frisk persille og hvidløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg kalvebryst uden ben
  • 50 g smør
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Yoghurt-agurkesalat

  • 1 agurk
  • 2 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel letmælk 1,5%
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk dild

Tilbehør

  • 1 kg smørstegte små kartofler, drysset med
  • ½ dl hakket frisk kruspersille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kalvebrystet bredes fladt ud og smøres med hvidløgssmør, der er rørt smør tilsat hvidløg og citronsaft. Herpå drysses persille, og der krydres med salt og peber, hvorefter kødet rulles fast sammen om fyldet og ombindes med bomuldsgarn. Kalverouladen brunes i stegegryde i smør, krydres med salt og peber og tilsættes piskefløde og kulør. Lad rouladen stege ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 1½ time, eller til centrumstemperaturen er 75°.

Yoghurt-agurkesalat

Agurken skæres i små terninger. Yoghurten smages til med de øvrige ingredienser inden agurketerningerne vendes i.

Ved serveringen

Kalverouladen skæres i skiver, skyen indkoges og tilsættes evt. mere fløde.

Tips

Kalveroulade kan fryses før stegning, optøes

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 69 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag