Kalveroulade med hvidløgssmør
60+ min

Kalveroulade med hvidløgssmør

Roulade af kalvebryst med et dejlig strejf af frisk persille og hvidløg.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalveroulade med hvidløgssmør

Roulade af kalvebryst med et dejlig strejf af frisk persille og hvidløg.

Antal portioner
  • 1 kg kalvebryst uden ben
  • 50 g smør
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Yoghurt-agurkesalat

  • 1 agurk
  • 2 dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk dild

Tilbehør

  • 1 kg smørstegte små kartofler, drysset med
  • ½ dl hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Kalvebrystet bredes fladt ud og smøres med hvidløgssmør, der er rørt smør tilsat hvidløg og citronsaft. Herpå drysses persille, og der krydres med salt og peber, hvorefter kødet rulles fast sammen om fyldet og ombindes med bomuldsgarn. Kalverouladen brunes i stegegryde i smør, krydres med salt og peber og tilsættes piskefløde og kulør. Lad rouladen stege ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 1½ time, eller til centrumstemperaturen er 75°.

Yoghurt-agurkesalat

Agurken skæres i små terninger. Yoghurten smages til med de øvrige ingredienser inden agurketerningerne vendes i.

Ved serveringen

Kalverouladen skæres i skiver, skyen indkoges og tilsættes evt. mere fløde.

Tips

Kalveroulade kan fryses før stegning, optøes

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 69 %
Print