

Kalveroulade med hvidløgssmør
60+ min
Roulade af kalvebryst med et dejlig strejf af frisk persille og hvidløg.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 kg kalvebryst uden ben
- 50 g smør
- 1 knust fed hvidløg
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- 4 spsk hakket frisk kruspersille
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 50 g smør
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- groft salt
- friskkværnet peber
- kulør
Yoghurt-agurkesalat
- 1 agurk
-
2 dl Arla A38® naturel 1,5%
- 1 knust fed hvidløg
- 1½ tsk groft salt
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1½ spsk olivenolie
- 1 spsk hakket frisk dild
Tilbehør
- 1 kg smørstegte små kartofler, drysset med
- ½ dl hakket frisk kruspersille
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kalvebrystet bredes fladt ud og smøres med hvidløgssmør, der er rørt smør tilsat hvidløg og citronsaft. Herpå drysses persille, og der krydres med salt og peber, hvorefter kødet rulles fast sammen om fyldet og ombindes med bomuldsgarn. Kalverouladen brunes i stegegryde i smør, krydres med salt og peber og tilsættes piskefløde og kulør. Lad rouladen stege ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 1½ time, eller til centrumstemperaturen er 75°.
Yoghurt-agurkesalat
Agurken skæres i små terninger. Yoghurten smages til med de øvrige ingredienser inden agurketerningerne vendes i.
Ved serveringen
Kalverouladen skæres i skiver, skyen indkoges og tilsættes evt. mere fløde.
Tips
Kalveroulade kan fryses før stegning, optøes
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 22120 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 18,9 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 17 %
- Fedt: 69 %
Tips
Kalveroulade kan fryses før stegning, optøes