Kalveroulader med ost, rosmarin og tomatsmørsauce - Opskrifter - Arla

Kalveroulader med ost, rosmarin og tomatsmørsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Møre, lækre kalveroulader med cheddarost. Serveres med purerede kartofler.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 20 skiver kalveinderlår (ca. 1½ kg)
  • 500 g Castello® Cheddar Matured Cheddar Matured
  • 25 g smør
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter hvidvin
  • 2½ tsk sukker
  • 10 friske rosmarinkviste

Tomatsmørsauce

  • 2½ zittauerløg
  • 5 fed hvidløg
  • 5 spsk smør
  • 2 dåser hele tomater
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2½ kg kogte kartofler
  • ½ liter varm mælk
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kødskiverne mellem to lag plastfilm og bank dem ud til ca. 3 mm tykkelse. Skær osten ud i tynde skiver med en ostehøvl. Fordel osten på kødstykkerne. Rul kødstykkerne sammen og hold dem samlet med fx en tandstik. Brun rouladerne i smør i en stegepande. Drys med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad. Kog vin og sukker ind i stegepanden - til der er ca. halvdelen tilbage. Hæld lagen over rouladerne og garner med rosmarinkviste. Steg rouladerne færdige midt i ovnen.

Tomatsmørsauce

Pil løg og hvidløg og hak dem. Sautér dem i 2 spsk smør i en gryde i ca. 5 minutter. Tilsæt tomater, salt og peber. Lad saucen koge i ca. 20 minutter og rør af og til. Tilsæt resten af smørret under omrøring. Tilsæt basilikum. Server kalverouladerne med sovs og purerede kartofler.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Tomatsaucen tages af varmen og blendes med smørret. Tomatsaucen sigtes og tilsættes basilikum inden servering.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 32720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Primitivo Puglia, Italien

Til denne lækre ret skal der serveres en blød rødvin med lidt sødme, fx en vin på primitivo-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød