Kalveskank med rodfrugtkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Kalveskank med rodfrugtkager er en opskrift der har det hele - og lidt til. Velsmagende kalveskank, fyldig og lækker sauce og festlige rodfrugtkager. Glæd dig.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skiver kalveskank i alt
  • 25 g smør
  • 2 zittauerløg
  • 3 dl små kviste af kruspersille
  • 6 små fed hvidløg i halve
  • 1 tsk groft salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon

Sauce

Rodfrugtkager

Tilbehør

  • 200 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær 3-4 snit i kanten af hver kalveskank. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun kødet ad 2 gange. Læg løg, persille, hvidløg, salt og peber ned mellem kødet i stegegryden. Hæld rødvin og grønsagsbouillon ved. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i 1¾-2¼ time, til kødet er mørt. Vend det et par gange under kogningen. Tag kødet op af gryden og hold det varmt - gem stegeskyen (ca. 4 dl).

Sauce

Si stegeskyen over i en gryde og kog den ind uden låg til ca. 3 dl (ca. 3 min.). Tilsæt chalotteløg og piskefløde. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen godt igennem i ca. 1 min. Smag til.

Rodfrugtkager

Pisk æg og mel sammen i en røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør blandingen godt sammen. Lad smørret gyldne i en pande, og steg 8 små ca. 2 cm tykke rodfrugtkager (ca. 6 cm i diameter). Steg dem, ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side.

Ved serveringen

Hæld saucen over kalveskanken.

Tip

I stedet for kalveskank kan anvendes okseskank.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal serveres en rigtig god rødvin på druen pinot noir, meget gerne fra Bourgogne i Frankrig, og gerne en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv