Kanellagkage - Opskrifter - Arla

Kanellagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Skøn lagkage med kanelsmag. Kan pyntes på et utal af måder - slip fantasien løs.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

  • 125 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk kogende vand
  • 12 flækkede smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bunde

Smør, sukker og æg røres godt, inden kanel og mel blandes i. Dejen fordeles i 3 lagkageforme, der er smurt med smør. Bundene bages midt i ovnen.

Pynt

Chokoladen smeltes i vandbad sammen med smør og kogende vand. Blandingen fordeles på den ene bund og pyntes med mandler.

Ved serveringen

Fløden piskes til et let skum. Bundene lægges sammen med flødeskummet - den pyntede bund øverst.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Frysetip

Lagkagebundende kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

En sød sherry i udgaven pedro ximenez (forkortes px) vil være fantastisk til denne kage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan