Kanellagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Skøn lagkage med kanelsmag. Kan pyntes på et utal af måder - slip fantasien løs.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

  • 125 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk kogende vand
  • 12 flækkede smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bunde

Smør, sukker og æg røres godt, inden kanel og mel blandes i. Dejen fordeles i 3 lagkageforme, der er smurt med smør. Bundene bages midt i ovnen.

Pynt

Chokoladen smeltes i vandbad sammen med smør og kogende vand. Blandingen fordeles på den ene bund og pyntes med mandler.

Ved serveringen

Fløden piskes til et let skum. Bundene lægges sammen med flødeskummet - den pyntede bund øverst.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Frysetip

Lagkagebundende kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

En sød sherry i udgaven pedro ximenez (forkortes px) vil være fantastisk til denne kage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan