

Kanellagkage
45 min
Skøn lagkage med kanelsmag. Kan pyntes på et utal af måder - slip fantasien løs.
Ingredienser
8 stykker pr. kage
Antal portioner
Bunde
- 125 g smør
- 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
- 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
- 1½ tsk stødt kanel
- 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
Pynt
- 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
- 1 spsk smør
- 2 spsk kogende vand
- 12 flækkede smuttede mandler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Bunde
Smør, sukker og æg røres godt, inden kanel og mel blandes i. Dejen fordeles i 3 lagkageforme, der er smurt med smør. Bundene bages midt i ovnen.
Pynt
Chokoladen smeltes i vandbad sammen med smør og kogende vand. Blandingen fordeles på den ene bund og pyntes med mandler.
Ved serveringen
Fløden piskes til et let skum. Bundene lægges sammen med flødeskummet - den pyntede bund øverst.
Bagetid
Ca. 8 min. ved 225°.
Frysetip
Lagkagebundende kan fryses.
Sådan pisker du flødeskum
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 16170 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 5,5 g
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 28 %
- Fedt: 68 %
Frysetip
Lagkagebundende kan fryses.
Vin match
Pedro ximenez Jerez, Spanien
En sød sherry i udgaven pedro ximenez (forkortes px) vil være fantastisk til denne kage Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til marcipan