Kanellagkage
45 min

Kanellagkage

Skøn lagkage med kanelsmag. Kan pyntes på et utal af måder - slip fantasien løs.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanellagkage

Skøn lagkage med kanelsmag. Kan pyntes på et utal af måder - slip fantasien løs.

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

  • 125 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk kogende vand
  • 12 flækkede smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Bunde

Smør, sukker og æg røres godt, inden kanel og mel blandes i. Dejen fordeles i 3 lagkageforme, der er smurt med smør. Bundene bages midt i ovnen.

Pynt

Chokoladen smeltes i vandbad sammen med smør og kogende vand. Blandingen fordeles på den ene bund og pyntes med mandler.

Ved serveringen

Fløden piskes til et let skum. Bundene lægges sammen med flødeskummet - den pyntede bund øverst.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Tips

Lagkagebundende kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

En sød sherry i udgaven pedro ximenez (forkortes px) vil være fantastisk til denne kage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan