Kanellagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Skøn lagkage med kanelsmag. Kan pyntes på et utal af måder - slip fantasien løs.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bunde

  • 125 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk kogende vand
  • 12 flækkede smuttede mandler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bunde

Smør, sukker og æg røres godt, inden kanel og mel blandes i. Dejen fordeles i 3 lagkageforme, der er smurt med smør. Bundene bages midt i ovnen.

Pynt

Chokoladen smeltes i vandbad sammen med smør og kogende vand. Blandingen fordeles på den ene bund og pyntes med mandler.

Ved serveringen

Fløden piskes til et let skum. Bundene lægges sammen med flødeskummet - den pyntede bund øverst.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Frysetip

Lagkagebundende kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

En sød sherry i udgaven pedro ximenez (forkortes px) vil være fantastisk til denne kage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan

Andre gode forslag