Kardemommeis med marinerede abrikoser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Dejlig isdessert med en intens smag af friskstødt, hel kardemomme. Det giver en helt anderledes dejlig smag at anvende hel kardemomme - og det er nemt!

Ingredienser

Antal portioner

Kardemommeis

Marinerede abrikoser

  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl vand
  • 2 spsk akaciehonning
  • ½ pose safrantråde

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Kardemommeis

Kom kardemommekapslerne i en morter og stød dem. Pil skallerne fra, så kun de små sorte frø er tilbage. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og kardemomme til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og bland den med æggesnapsen. Hæld isen i en metalform (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. Frys isen 4-5 timer.

Marinerede abrikoser

Halver abrikoserne. Bring vandet i kog i en lille gryde og tilsæt honning, safran og abrikoser. Lad blandingen koge i ca. 3 min. Hæld abrikoserne i en skål og lad dem marinere 3-4 timer.

Server isen med de marinerede abrikoser og pynt med mynte. Stil isen i køleskabet ca. 20 min. før servering hvis den er for hård.

Frysetip

Isen kan fryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: