Kardemommeis med marinerede abrikoser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Dejlig isdessert med en intens smag af friskstødt, hel kardemomme. Det giver en helt anderledes dejlig smag at anvende hel kardemomme - og det er nemt!

Ingredienser

Antal portioner

Kardemommeis

Marinerede abrikoser

  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl vand
  • 2 spsk akaciehonning
  • ½ pose safrantråde

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Kardemommeis

Kom kardemommekapslerne i en morter og stød dem. Pil skallerne fra, så kun de små sorte frø er tilbage. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og kardemomme til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og bland den med æggesnapsen. Hæld isen i en metalform (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. Frys isen 4-5 timer.

Marinerede abrikoser

Halver abrikoserne. Bring vandet i kog i en lille gryde og tilsæt honning, safran og abrikoser. Lad blandingen koge i ca. 3 min. Hæld abrikoserne i en skål og lad dem marinere 3-4 timer.

Server isen med de marinerede abrikoser og pynt med mynte. Stil isen i køleskabet ca. 20 min. før servering hvis den er for hård.

Frysetip

Isen kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: