Kardemommeskorper - Opskrifter - Arla

Kardemommeskorper

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Gode at have i kagedåsen, fx til koldskål eller en portion yoghurt.

Ingredienser

24 kager pr. portion

Antal portioner

  • 2 kardemommekapsler
  • 100 g blødt smør
  • 3½ spsk sukker
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og knus dem i en morter.

Pisk smør og sukker sammen, til blandingen er blød og cremet. Pisk mælk og kardemomme i. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen. Bred dejen ud på et meldrysset bord, til en firkant (ca. 12 x 18 cm). Skær dejen ud i 24 små firkanter (ca. 3 x 3 cm). Læg dem på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Del kagerne fx med en gaffel og lad dem tørre midt i ovnen - med skærefladen opad. Lad gerne ovndøren stå på klem. Lad kardemommeskorperne afkøle på bagerist.

Tips

I stedet for hvedemel kan du anvende fuldkornshvedemel - det gør skoperne lidt mere mørke og fiberholdige.

Skorperne er fine at bruge til koldskål.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tørretid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: