Kardemommeskorper

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Gode at have i kagedåsen, fx til koldskål eller en portion yoghurt.

Ingredienser

24 kager pr. portion

Antal portioner
  • 2 kardemommekapsler
  • 100 g blødt smør
  • 3½ spsk sukker
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og knus dem i en morter.

Pisk smør og sukker sammen, til blandingen er blød og cremet. Pisk mælk og kardemomme i. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen. Bred dejen ud på et meldrysset bord, til en firkant (ca. 12 x 18 cm). Skær dejen ud i 24 små firkanter (ca. 3 x 3 cm). Læg dem på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Del kagerne fx med en gaffel og lad dem tørre midt i ovnen - med skærefladen opad. Lad gerne ovndøren stå på klem. Lad kardemommeskorperne afkøle på bagerist.

Tips

I stedet for hvedemel kan du anvende fuldkornshvedemel - det gør skoperne lidt mere mørke og fiberholdige.

Skorperne er fine at bruge til koldskål.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tørretid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: