Kærnemælksdessert

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Kærnemælksfromage på bund af jordbær/ferskenkompot - pyntet med ferskner.

Ingredienser

Antal portioner

Kompot

  • 250 g friske eller frosne optøede jordbær
  • ½ dl lage fra fersknerne
  • 4 halve ferskner fra dåse

Fromage

Pynt

  • ferskner i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Kompot

Kog jordbærrene i ferskenlage i 3 min. Skær fersknerne i tynde både og giv dem et opkog sammen med jordbærrene ca. 2 min. Køl kompotten af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden stiv. Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniljekorn, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen. Hæld den afkølede husblas i resten af blandingen under omrøring. Vend flødeskummet i kærnemælksblandingen, når denne begynder at stivne.

Kom kompotten i bunden af 8 portionsglas og fordel forsigtigt fromagen over. Stil desserterne tildækket i køleskab i ca. 2 timer.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre dessert vil en brachetto d'acqui være fantastisk (rød, sød mousserende vin fra Norditalien) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade