Kærnemælksdessert

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kærnemælksfromage på bund af jordbær/ferskenkompot - pyntet med ferskner.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kompot

  • 250 g friske eller frosne optøede jordbær
  • 4 halve ferskner fra dåse

Fromage

Pynt

  • fersken i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kompot

Kog jordbærrene i ½ dl lage fra fersknerne i ca. 3 min. Skær fersknerne i tynde både og giv dem et opkog sammen med jordbærrene i ca. 2 min. Køl kompotten af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden stiv. Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniljekorn, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen. Hæld den afkølede husblas i resten af blandingen under omrøring. Vend flødeskummet i kærnemælksblandingen, når denne begynder at stivne.

Kom kompotten i bunden af 8 portionsglas og fordel forsigtigt fromagen over. Stil desserterne tildækket i køleskab i ca. 2 timer.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre dessert vil en brachetto d'acqui være fantastisk (rød, sød mousserende vin fra Norditalien) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade

Andre gode forslag