Kærnemælksdessert

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kærnemælksfromage på bund af jordbær/ferskenkompot - pyntet med ferskner.

Ingredienser

Antal portioner

Kompot

  • 250 g friske eller frosne optøede jordbær
  • ½ dl lage fra fersknerne
  • 4 halve ferskner fra dåse

Fromage

Pynt

  • fersken i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Kompot

Kog jordbærrene i ferskenlage i 3 min. Skær fersknerne i tynde både og giv dem et opkog sammen med jordbærrene ca. 2 min. Køl kompotten af.

Fromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden stiv. Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniljekorn, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen. Hæld den afkølede husblas i resten af blandingen under omrøring. Vend flødeskummet i kærnemælksblandingen, når denne begynder at stivne.

Kom kompotten i bunden af 8 portionsglas og fordel forsigtigt fromagen over. Stil desserterne tildækket i køleskab i ca. 2 timer.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre dessert vil en brachetto d'acqui være fantastisk (rød, sød mousserende vin fra Norditalien) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade