Karolineblommekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Dejlige luftige kager med svesker og mandler. Kan også laves som én stor kage.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 3 spsk rørsukker

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær en lille åbning i hver sveske og læg 1-2 smuttede mandler i hver sveske. Fordel de fyldte svesker i bunden af 12 små portionsskåle (ca. 7½ cm i diameter). Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Kom fløde, smør og vaniljekorn i en gryde og bring det til kogepunktet. Pisk den varme fløde i "æggesnapsen". Fordel blandingen over sveskerne. Læg bagepapir over kagerne og bag dem midt i ovnen. Stil kagerne på køl evt. til næste dag.

Ved serveringen

Drys kagerne med et jævnt lag rørsukker og brænd overfladerne med en gasbrænder eller under ovnens grill - til sukkeret er karamelliseret. Server kold flødeskum til.

Tip

I stedet for at lave 12 små kager kan du lave en stor. Brug et tærtefad (ca. 25 cm i diameter). Bagetiden er 45 min. ved 175° og hviletid i slukket ovn ca. 15 min. Den store kage skal ikke karamelliseres.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - sluk for ovnen og lad kagerne stå i yderligere ca. 10 min.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: