Karolineblommekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Dejlige luftige kager med svesker og mandler. Kan også laves som én stor kage.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 3 spsk rørsukker

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær en lille åbning i hver sveske og læg 1-2 smuttede mandler i hver sveske. Fordel de fyldte svesker i bunden af 12 små portionsskåle (ca. 7½ cm i diameter). Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Kom fløde, smør og vaniljekorn i en gryde og bring det til kogepunktet. Pisk den varme fløde i "æggesnapsen". Fordel blandingen over sveskerne. Læg bagepapir over kagerne og bag dem midt i ovnen. Stil kagerne på køl evt. til næste dag.

Ved serveringen

Drys kagerne med et jævnt lag rørsukker og brænd overfladerne med en gasbrænder eller under ovnens grill - til sukkeret er karamelliseret. Server kold flødeskum til.

Tip

I stedet for at lave 12 små kager kan du lave en stor. Brug et tærtefad (ca. 25 cm i diameter). Bagetiden er 45 min. ved 175° og hviletid i slukket ovn ca. 15 min. Den store kage skal ikke karamelliseres.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - sluk for ovnen og lad kagerne stå i yderligere ca. 10 min.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: