Karolinekage

Bedømmelse

(12 vurderinger)

60+ min

Sandkage med tilbehør af skøn frugtyoghurtcreme og frisk frugt.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 3 æg
  • 75 g smeltet let afkølet smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 3 1/3 dl)
  • 1½ tsk bagepulver

Frugtyoghurtcreme

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • friske frugter der svarer til frugtyoghurten

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk med håndmixer, ved højeste hastighed, hele æg, sukker og smør sammen i ca. 6 min. Bland mel og bagepulver sammen og pisk det ved laveste hastighed sammen med æggeblandingen i ca. 30 sek. Fordel dejen i en smurt, raspdrysset springform med skorsten (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen.

Frugtyoghurtcreme

Pisk fløden stiv med sukker og vend den forsigtigt sammen med frugtyoghurt. Smag til.

Server kagen lun sammen med frugtyoghurtcreme og frugter.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Frysetip

Kagen kan fryses uden tilbehør.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Kilde: