Karrycreme til små fiskefrikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Karrycreme med fraiche - et lækkert alternativ til den traditionelle remoulade.

Ingredienser

Antal portioner

Karrycreme

Små fiskefrikadeller

  • 400 g fiskefars
  • 1 æg
  • 1 groftrevet zittauerløg (ca. ½ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 6 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 15 hårdkogte vagtelæg
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 125 g)
  • 12 cornichoner (små saltagurker)

Tilbehør

  • 350 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Karrycreme

Skræl æblerne (gem skrællen). Del æblerne i kvarte og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i grove stykker. Skær æbleskrællen i tynde strimler og læg dem i koldt vand. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karry i ca. ½ min. Tilsæt æblestykker og vand og kog det ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pres æblerne gennem en sigte. Rør mosen med sukker, salt og peber og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Vend fraiche i og smag til. Pynt med æblestrimler.

Små fiskefrikadeller

Rør imens fiskefarsen med æg, løg, salt og peber. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg, ad flere omgange, ca. 40 meget små fiskefrikadeller. Steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend frikadellerne af og til.

Fordel halvdelen af fiskefrikadellerne på de 6 spyd sammen med halve vagtelæg, løg og cornichoner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde: