Karrysuppe med grønne linser

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

En nem og hurtig vegetarisk suppe med masser af dejlig smag. Knækbrød som tilbehør giver en god sprød kontrast.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g grønne linser, fx fra Puy
  • 125 g mellemlagret ost i stave, fx Riberhus® økologisk ML 24%
  • 8 skiver groft knækbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kom dem i det kogende vand. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 18 min., til linserne lige er møre, men ikke kogt ud. Lad linserne dryppe af i en sigte.

Kom suppe, vand, grøntsager og salt i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Tilsæt de kogte linser og smag til.

Ved serveringen

Anret ostestave og knækbrød på et fad og server det til den varme suppe. Spis suppen med ske og gaffel.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: