Mild karrysuppe med linser

Mild karrysuppe med linser

45 min
En cremet, fyldig og eksotisk linsesuppe med strejf af karry og kardemomme.

Sådan gør du

Linser
  • Kog belugalinserne i vand tilsat salt efter anvisningen på emballagen. Skyl de kogte linser og lad dem dryppe af i en sigte.
Suppe
  • Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud. Rist kardemommefrø og karry i en stor tykbundet gryde, ved kraftig varme, i ca. 2 min. Tilsæt olie, løg, bladselleri, spidskommen og hvidløg og svits i ca. 2 min. Kom grøntsagsbouillon i gryden, bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt madlavningsfløde, gulerødder, mangochutney, limesaft og de kogte, skyllede linser. Varm suppen igennem og smag til. Fordel suppen i 4 store skåle og server med brød til.
Energiindhold for hele retten:

8236 kJ / 1968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

300 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 56,8 % 10 g
Fedt: 24,8 % 2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Linser
180 g Tørrede belugalinser (ca. 2 dl)
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
Suppe
4 Kardemommekapsler (eller ¼ tsk frø)
2 spsk Karry
1 spsk Rapsolie
2 Finthakkede løg (ca. 175 g)
2 Stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
1 tsk Stødt spidskommen
2 Små knuste fed hvidløg
1 liter Grøntsagsbouillon
¼ liter Madlavningsfløde
3 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
2 spsk Mild mangochutney
1 spsk Friskpresset limesaft
Tilbehør
240 g Groft brød (ca. g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk