Kartoffelbar
60+ min

Kartoffelbar

Store bagte kartofler der serveres med persillesmør, hvid ost, grønt og salat. Fyld det i kartoflerne eller spis det som tilbehør.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelbar

Store bagte kartofler der serveres med persillesmør, hvid ost, grønt og salat. Fyld det i kartoflerne eller spis det som tilbehør.

Antal portioner
  • 100 g bacon i tynde skiver
  • 8 store, vaskede og tørrede bagekartofler (ca. 1600 g)

Persillesmør

  • 50 g koldt smør
  • 5 spsk hakket, frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm). Stil den på en plade med bagepapir. Læg kartoflerne ved siden af bradepanden. Bag kartofler og bacon midt i ovnen. Tag den gyldne og sprøde bacon ud efter ca. 25 min. og læg den på fedtsugende papir. Hak baconen groft.

Persillesmør

Skær smørret i 16 små firkanter og rul dem i den hakkede persille.

Ved serveringen

Skær et "stjernesnit" i kartoflerne og anret de øvrige ingredienser i skåle hver for sig.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 28 %
Print