Kartoffelbrød til chilisuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

En meget nem og hurtig grøntsagsuppe serveret med fyldige kartoffel-ostebrød.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelbrød

Suppe

  • 10 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 rød peberfrugt i korte strimler (ca. 100 g)
  • 1 grøn peberfrugt i korte strimler (ca. 100 g)
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 dåse blandede bønner i chilisauce (ca. 425 g)
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær brødet i 4 meget skrå skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel først 25 g af osten på brødskiverne og dernæst kartoffelskiverne - læg dem taglagt. Drys med salt og bag brødene midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 25 min. Fordel resten af osten på de bagte kartoffelskiver og bag kartoffelbrødene færdige de sidste ca. 5 min.

Suppe

Lad imens smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, peberfrugt og paprika i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, hakkede tomater, bønner med væde, chilisauce, salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til. Server suppen i en stor, varm skål og de varme kartoffelbrød ved siden af.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: