Kartoffelfade med chili

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Kartofler er lækkert tilbehør til stort set alt slags kød. Her er de ovnbagte med chili og peber i en cremet sauce.

Ingredienser

Antal portioner

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx hakkebøf
  • 400 g dampede grønne bønner

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk chilipeberne på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv (hvis man fjerner de hvide "vægge" bliver chilien mildere). Hak chilipeberne (ca. 2 spsk i alt). Kom kartoffelbåde, chalotteløg, peberfrugt og chili i 4 små ovnfaste fade (ca. 4 x 18 x 20 cm). Drys grøntsagerne med salt og peber. Fordel MornaySauce i kartoffelfadene og bag dem midt i ovnen.

Tips

Chilipeberne kan udelades. Kartoflerne kan også bages i et stort fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) - bagetiden er da ca. 1 time.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %

Kilde: