Kartoffelgullasch

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Kartoffelgullasch er den perfekte opskrift på en hovedret til en kold dag. Retten giver en dejlig varme og skinke, kartofler, løg og persille skaber en lækker smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kartofler
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 450 g skinke eller kogt svinebov
  • friskkværnet peber
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, vand og halvdelen af saltet. Kog retten ca. 15 min. til kartoflerne er næsten møre. Rør melet ud i 1 dl af mælken. Kom resten af mælken i gryden, og bring retten i kog. Tilsæt jævningen. Kog retten igennem under omrøring 4-5 min. Skær skinken i små firkanter og kom dem i. Smag til med krydderierne og evt. resten af saltet. Tilsæt persillen lige inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 34 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: