Kartoffelmos med grøntsager og bøf i skiver
45 min

Kartoffelmos med grøntsager og bøf i skiver

Kartoffelmos, det er som regel et hit. Og med farverige grøntsager og lækker bøf på toppen, mon så ikke den er hjemme.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos med grøntsager og bøf i skiver

Kartoffelmos, det er som regel et hit. Og med farverige grøntsager og lækker bøf på toppen, mon så ikke den er hjemme.

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 1 liter vand
  • 1¼ kg skrællede, melede kartofler i mindre stykker
  • ¼ liter mælk
  • 15 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 oksebøffer, fx af højrebsfilet (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 rødløg i grove tern
  • 2 gulerødder i grove tern
  • 200 g broccoli i små buketter
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem meget groft, fx med en grydeske. Vend mælk, fedtstof, salt og peber i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Lad imens 1 spsk af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter 2-3 min., afhængig af bøffernes tykkelse - vend dem af og til. Drys kødet med salt og peber og tag bøfferne op og hold dem varme. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i panden. Steg løg, gulerødder og broccoli i ca. 4 min. Tilsæt salt og peber og smag grøntsagsblandingen til.

Ved serveringen

Kom kartoffelmosen i et fad. Hæld den stegte grøntsagsblanding over mosen. Skær bøfferne i skiver og fordel dem på grøntsagerne. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til retter med rødt kød som denne, vil en klassisk rødvin fra Bordeaux i Frankrig være god, fx en medoc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf