Kartoffelmos med grøntsager og bøf i skiver

Bedømmelse

(6 vurderinger)

45 min

Kartoffelmos, det er som regel et hit. Og med farverige grøntsager og lækker bøf på toppen, mon så ikke den er hjemme.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 1 liter vand
  • 1¼ kg skrællede, melede kartofler i mindre stykker
  • ¼ liter mælk
  • 15 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 oksebøffer, fx af højrebsfilet (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 rødløg i grove tern
  • 2 gulerødder i grove tern
  • 200 g broccoli i små buketter
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelmos

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem meget groft, fx med en grydeske. Vend mælk, fedtstof, salt og peber i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Lad imens 1 spsk af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter 2-3 min., afhængig af bøffernes tykkelse - vend dem af og til. Drys kødet med salt og peber og tag bøfferne op og hold dem varme. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i panden. Steg løg, gulerødder og broccoli i ca. 4 min. Tilsæt salt og peber og smag grøntsagsblandingen til.

Ved serveringen

Kom kartoffelmosen i et fad. Hæld den stegte grøntsagsblanding over mosen. Skær bøfferne i skiver og fordel dem på grøntsagerne. Server straks.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til retter med rødt kød som denne, vil en klassisk rødvin fra Bordeaux i Frankrig være god, fx en medoc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf