Kartoffelpaneret rødfisk
45 min

Kartoffelpaneret rødfisk

En ny og spændende panering af fisken....sprødstegte revne kartofler. Det er lækkert!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelpaneret rødfisk

En ny og spændende panering af fisken....sprødstegte revne kartofler. Det er lækkert!

Antal portioner
  • 525 g melede kartofler
  • 1 spsk hvedemel
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 rødfiskefileter uden skind
  • 25 g smør

Dressing

  • 6 gulerødder i skiver
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk kapers uden lage
  • ½ dl hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og riv dem groft (ca. 400 g). Kom kartoflerne i en si og pres dem fri for væde (uden at skylle dem). Bland kartofler, mel, salt og peber. Rens, skyl og tør fiskefileterne. Del fisken i 4 lige store stykker (læg evt. et par stykker fisk sammen, hvis fileterne er små.) Pres kartoffelblandingen fast, i et jævnt lag, om fiskestykkerne. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg rødfisken ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side og derefter ved svag varme i ca. 5 min. (ca. 9 min. i alt)

Dressing

Rør imens kvark, vand, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring gulerødder, eddike, sukker, salt og peber i kog i en gryde. Lad gulerødderne dampe ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog dem ved kraftig varme, og under omrøring, ca. 3 min., til væden er fordampet - rør af og til. Smag til.

Ved serveringen

Kom gulerødderne i en varm skål og drys med kapers og persille. Server sammen med den varme sprøde fisk, dressing og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 18 %
Print