Kartoffelsalat med peberrodsskyr

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Cremet kartoffelsalat med edamamebønner og en dressing af skyr smagt til med peberrod og honning. Smager herligt som tilbehør til røget laks, makrel eller røget kød.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 rødløg i halve skiver (ca. 150 g)
  • 1 tsk groft salt

Peberrodsskyr

  • 4 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 2 spsk fintrevet peberrod
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • 1 kg kogte kartofler i mundrette bidder
  • 300 g optøede edamamebønner (sojabønner)
  • 1 dl strimlet bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Knug løgene med salt og lad dem trække i ca. 5 min. Skyl løgene og pres dem fri for væde.

Peberrodsskyr

Rør skyr, peberrod, honning og salt sammen.

Vend skyrdressingen med kartofler, bønner, løg og persille (gem lidt bønner, løg og persille til pynt). Tilsæt evt. vand, hvis kartoffelsalaten er for fast.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 11 %

Print

Kilde: