Kartoffelsnitter med ost
60+ min

Kartoffelsnitter med ost

Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsnitter med ost

Antal portioner

Kartoffelkage - dagen før

  • 2 kg melede kartofler
  • 10 finthakkede skalotteløg
  • 75 g smeltet smør
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelsnitter

Hertil

  • 1¼ kg stegt oksekød, fx helstegt oksefilet, oksemørbradbøffer eller hakkebøffer
  • 6 dl skysauce
  • 1¼ kg blandede grøntsager

Fremgangsmåde:

Kartoffelkage

Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver. Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Kartoffelsnitter

Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 "lagkagesnit". Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 12 min. og drys osten på. Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen.

Tip

Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 200°.

Gratinering

Ca. 17 min. ved 250°.

Tips

Den hele kartoffelkage kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19980 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 33 %
Print