Kartoffelsnitter med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelkage - dagen før

  • 2 kg melede kartofler
  • 10 finthakkede skalotteløg
  • 75 g smeltet smør
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelsnitter

Sådan gør du

Sådan gør du

Kan serveres til

1¼ kg stegt oksefilet, 6 dl skysauce og 1¼ kg blandede grøntsager.

Kartoffelkage

Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver. Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Kartoffelsnitter

Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 "lagkagesnit". Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 12 min. og drys osten på. Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Gratinering

Ca. 17 min. ved 250° - traditionel ovn.

Frysetip

Den hele kartoffelkage kan fryses.

Tip

Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: